Разискванията по внесения от опозицията вот на недоверие към правителството на Николай

...
Разискванията по внесения от опозицията вот на недоверие към правителството на Николай
Коментари Харесай

Депутатите разискват върху мотивите за втория вот на недоверие срещу правителството

Разискванията по импортирания от опозицията избор на недоверие  към държавното управление на Николай Денков „ поради неспособността му да подсигурява националната сигурност и защитата на страната “ са планувани като точка първа от плана на стратегия, оповестена на интернет страницата на Народното събрание.

Очаква се гласуването на плана за решение  да е не по-рано от 24 часа след привършване на разискванията,  според текстовете от Правилника за организацията и активността на Народното събрание. Вотът на недоверие бе импортиран от парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “ и подсилен с подписите на парламентарните групи на „ ИТН “ и „ Възраждане “. В плана на стратегия е  предвидено и първото гласоподаване на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за протекция на детето,  на Закона за  филмовата промишленост.

Изслушване на министър-председателя  Николай Денков  и министъра на енергетиката  Румен Радев  на съображение член 111 от Правилника за организацията и активността на Народното събрание, по отношение на обстановката  с неработещата от пролетта на 2022 година ПАВЕЦ „ Чаира “,  която е извънредно значима за балансирането на енергийната система, е планувано като точка първа от проектопрограмата за четвъртък, 16 ноември 2023 година

Очаква се депутатите да обсъдят на първо гласоподаване и два законопроекта за промени на Закона за надзор по използване на ограничаващите ограничения предвид на дейностите на Русия, дестабилизиращи ситуацията в Украйна. Единият е с вносител  Делян Добрев  от ГЕРБ-СДС, а другият с вносител  Радослав Рибарски  от ПП-ДБ. На първо гласоподаване се планува да бъде разискван и Законопроект за изменение и допълнение на Закона за фуражите.

Продължението на второто четене на измененията в  Закона за отбрана на растенията , също е в оферти дневен ред за тази седмица. На второ четене се чака депутатите да прегледат и Законопроект за изменение и допълнение на Закона за екстрадицията и Европейската заповед за арест. Предвиден е и парламентарен надзор.

dariknews.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР